Laat je testen

Conditietesten

Marathon champion tested by Energy Lab

Niet enkel topsporters hebben nood aan een goed onderbouwd trainingsschema. Ook als recreatieve sporter kan je zo makkelijker en efficiënter jouw doel halen. Met een fiets- of looptest brengen we jouw conditie in kaart. In vier duidelijke stappen gaan we op zoek naar je sterke punten en lichten we toe waar er nog ruimte is voor verbetering. De wetenschappelijke analyse van de testresultaten zorgt ervoor dat we een gedetailleerd advies en trainingsprogramma op maat kunnen leveren waarmee je meteen aan de slag kan.

Maak je afspraak online

 • 175

 • 2 uur

 • Paal, Gent, Eindhoven, Rotterdam

Laat je testen

Hoe gaan we te werk

1

Intakegesprek

Op basis van het intakegesprek brengen we jouw sportieve voorgeschiedenis in beeld. Prestaties uit het verleden, blessures, doelstellingen en beschikbare trainingstijd worden hierbij besproken. Dit alles om een zo compleet mogelijk beeld van je doelstellingen en verwachtingen te verkrijgen vooraleer de test van start gaat. 

2

De Conditietest

De conditietest bestaat uit een opklimmende inspanning op je eigen fiets of op de loopband. Tijdens de test gaan we verschillende parameters meten en analyseren.

Hartslag, intensiteit en melkzuurwaarden laten ons toe om je conditie op te meten en je optimale trainingszones te bepalen.

Na afloop van je test volgt de cooling down en een verfrissende douche.  

3

Wetenschappelijke analyse

De kwaliteit van je basisconditie en intensieve uithouding, je weerstandsvermogen en voorbije trainingsactiviteiten bepalen welke trainingsvormen voor jou het meest geschikt zijn. Je sterke en zwakke punten worden geëvalueerd ten opzichte van je referentiegroep en vertaald naar de praktijk.

Energy Lab werkt uitsluitend met gediplomeerde sportwetenschappers met tevens ruime ervaring in de sportpraktijk, zodat een up-to-date wetenschappelijke en kwaliteitsvolle analyse gewaarborgd is.

4

Trainingsschema

Na een verkwikkende douche wordt uitvoerig de tijd genomen om samen met jou het testverslag en het trainingsadvies te overlopen. Daarbij ontvang je een gedetailleerd en op maat gemaakt trainingsschema voor 12 weken dat ook rekening houdt met je doelstelling en beschikbare tijd. Je bent nu helemaal klaar om je sportieve doelen te realiseren!

Laat je testen

Wat neem je mee?
 • Fietstest: eigen fiets, fietsschoenen, gepaste sportkledij en een handdoek. Indien je geen eigen fiets hebt, kan je gebruik maken van een fiets van Energy Lab.
  Looptest: hardloopschoenen, gepaste sportkledij en handdoek.
 • Sportmedisch geschiktheidsattest/sportlicentie (dit kan je halen bij je (sport)arts). Indien je dit niet hebt, dan zal de test submaximaal worden afgenomen.
 • Relevante informatie omtrent trainings-/competitieverleden.
 • Douchegerief.
 • Eigen hartslagmeter indien gewenst.

Laat je testen

Optionele testen

VO2Max meting tijdens de test

 • 25 extra

 • n/a

 • Paal, Gent, Eindhoven

Naast de meting van de melkzuurconcentratie op het einde van elke inspanningstrap gebeurt er tijdens de test een nauwkeurige en continue analyse van de in- en uitgeademde lucht.

De VO2max is een waarde uitgedrukt in ml/min/kg die aangeeft hoe goed je lichaam geschikt en getraind is om aan duursport te doen.

Indien je deze meting wil laten uitvoeren, vermeld dit dan bij je aanvraag. Deze meting kan enkel uitgevoerd worden in combinatie met een conditietest.

Sportmedische keuring

 • 85

 • 30 minuten

 • Eindhoven

Onze arts controleert door middel van een sportmedische keuring of je veilig kan sporten. Het onderzoek is toegespitst op aanwijzingen van aangeboren of verworven hart- en longaandoeningen om de kans op een plotseling overlijden tijdens het sporten te minimaliseren. Er is daarbij aandacht voor de geschiktheid voor het beoefenen van een bepaalde sport, zoals een eventueel verhoogd risico op het ontwikkelen van overbelastingsletsels. We raden iedereen die bij Energy Lab een conditietest wil afleggen aan om een geldig sportmedisch attest te hebben. Je kan een sportmedische keuring bij Energy Lab inplannen voorafgaand aan je conditietest.

Maak je afspraak online